Min mor og min far var meget forskellige mennesker. Virkelig meget forskellige. Min far hård som stål og frygtindgydende, min mor blid som et lam og kærlig.

440

 

I min opvækst tog min far det, han ville ha. Vi måtte som eksempel ikke spise før han kom til bords. Heller ikke selvom vi ventede op til en halv time. Min mor derimod stillede ingen krav, og virkede underdanig. Samtidig var hun utrolig vellidt.

Så i mange år har jeg haft svært ved at sætte mig selv forrest og finde vej. For jeg kunne ikke lide min fars måde at ville ha på. Og det var svært at finde balancen i at ville have og samtidig være forbundet til andre mennesker. Samtidig kunne jeg heller ikke lide min mors måde at være underdanig og usynlig.

Det er ikke let at ændre, hvad vi kommer fra. Æblet falder ikke langt fra stammen, som man siger. Og det er vitterligt rigtigt. For det er op til os selv, at begynde at bevæge os så æblet kan trille..

.. trille den vej, der føles rigtigt for os hver især.

Det er ikke nødvendigvis let at gå forrest i sit eget liv, være sin egen leder og beslutte hvad man vil ha’.

Det var en lettelse for mig, da jeg mærkede at “jamen jeg vil ikke ta’ ” … jeg vil ikke have noget af andre, som de ikke har lyst til at give mig. Jeg vil ikke ta’ en respekt som ikke falder naturlig som eksemplet med min far og aftensmaden.

Ligeledes vil jeg gerne have en harmonisk familie, men jeg vil ikke kontrollere min mand eller børns humør. Jeg vil ikke bestemme om en anden person, må være som det er lige nu, men jeg vil gerne spørge personen, om personen har det godt.

Min intention bag at ha’ en forretning er ikke blot at ta’ penge. Jeg vil skabe en forretning, fordi jeg gerne vil gøre en forskel, og præcist dét ved jeg, at jeg kan.

Det behøves jeg ikke have en forretning for at vælge at gøre. Men det er smart at have forretning, fordi det tillader mig at kunne gøre det i større skala.

Min intention at du findes modet til at undersøge dine æbler… de kan helt sikkert bruges til noget godt, især når du for dem til at trille..

og når de triller, og du selv vælger, hvem du er og hvordan du er.. lige der findes friheden, respekten, kærligheden og selvværdet..

Lige der findes den person, du allermest gerne vil være..

Uanset, hvis du endnu ikke kan se din vej, er det ikke ensbetydende med, at den ikke findes.

436

 

Kærligst

Karin