Jeg hørte i vejrudsigten forklaringen på bladenes grønne farve. Farven ligger latent i bladenes gener. Så om foråret, når solen begynder at skinne, bliver knoppen og det spæde blad lysegrønt. Senere på sommeren, efterhånden som bladene får mere sol, bliver den grønne farve kraftigere.

Det gav mig en dyb erkendelse om kærlighed. Farven på vores hjertechakra er grøn. Så selv om vi måske ikke har meget kærlighed i vores liv, så ligger det der altid latent. Det venter blot på, at vi begynder at lade os selv skinne. Jo mere vi skinner, jo mere kærlighed føler og udstråler vi.

Jo mere kærlighed vi føler, jo mere er vi i kontakt med vores sande værdi. Vi kan svinge mellem lavt og højt selvværd. Begge dele, vil jeg sige, kan være usande. Det kan måske lyde mærkeligt, for vi (jeg, i hvert fald) har førhen troet, at det drejer sig om at have et højt selvværd.

Jeg har erkendt, at pointen i stedet er ubetinget at føle netop dét, vi føler.  Når vi bedømmer dét, vi føler, er vi på afveje. Vi mister kontakten til vores sande værdi. Personligt har jeg rigtig mange følelser. Dem har jeg brugt til at holde mig selv tilbage. Jeg kan jo først bla-bla-bla, når mit selvværd er i top. Specielt med min forretning har jeg ofte tidligere ventet på, at jeg kom et bedre sted hen.

Jeg har fået rigtig god hjælp af en med-mentøse, der kanaliserer svar. Du kan læse mere om hende og hendes “svar og få klarhed” her. Jeg har stillet hende følgende spørgsmål: ”Hvordan sætter jeg værdi på dét, jeg kan?”

Et uddrag fra svaret: ”Værdi er et vidt begreb, og vi kan faktisk kan godt stille spørgsmålstegn ved dét ord. Hos os, der har alt, har alle en høj værdi uanset, hvem de er. Vi sætter ikke værdi på hinanden eller på dét, der er omkring os. Vi ved, at der er alt dét, der skal være, og vi nyder det hele og tænker ikke i værdi.”

Mine celler ved nu, at det er naturligt at have alle følelser. Selvværd er ikke noget, man kan måle med en målestok. Har vi kontakt, så ved vi, at vi har høj værdi bare, fordi vi er. Har vi mistet kontakten, så er det, at vi begynder at bedømme, vurdere, veje og måle.

Vi kan lære meget af naturen. Prøv engang at studere, hvordan rytme er noget naturligt, og hvordan naturen helt selvfølgeligt følger den. Intet derude bedømmer sig selv rigtig eller forkert. Der er ikke træer, der om vinteren bedømmer sig selv forkert, fordi de tænker: ”Ej, jeg når det aldrig….! Ergo må det være mig, der er forkert/ikke slår til/ikke kan finde ud af det!” … indsæt gerne dit ’ynglings-slå-dig-selv-hjem-tema’.

Vores krop kender alt til rytme. Så din læremester er hos dig hele tiden. Den sender dig signaler. Din krop er som en plante, hvor årstiden blot er skruet ned til døgn-, time- eller minutrytme. At folde sig selv ud kræver tillid. Tillid til, at lige præcis dét, din krop har behov for, er det rigtige at vælge. Jeg siger ikke, at det er let at lære. For det ved jeg godt, at det ikke er. Jeg siger blot, at når vi lærer det, så gør det livet meget forståeligt.

mini logo

Jeg vil elske, om du har lyst til dele, hvad som du oplevede, imens du læste. Så efterlad gerne en kommentar i feltet. Tusind tak.