Jeg har haft en fabelagtig oplevelse i dag. Min søn Victor (5år) har desværre tænder, som er gået i stykker. Ret mange desværre for det er i mellemrum imellem tænderne. Vi har brugt tandtråd, blot ikke ofte nok (åbenbart). Det gør at vi i dag for 3. tirsdag i træk har været af sted for at få lavet tænder. Heldigvis er der ikke flere tirsdage lagt i kalenderen for nu.

Det i sig selv er klart modsat fabelagtigt. (Og også noget, som jeg måske ikke ligefrem jubler over at fortælle, eftersom det tangerer pinligt. Jeg gør det nu alligevel, fordi det jeg vil fortælle er vigtigere. Samtidig er det jo bare sådan det er). Heldigvis er tandlægen virkelig dygtig, så det har været to udmærkede oplevelser de to forrige tirsdage. I dag var blot anderledes fabelagtig.

Der var en anden klinik assistent end de andre gange. Hun var i øjenhøjde med Victor. Hendes indre legebarn var klart tydeligt og hun fangede ham lige med det samme. Hun gjorde alting spændende, med eksempel at sige; se der er stjerner på tandpastaen som jeg putter i din mund. Nu er der stjerner på alle dine tænder, helt ligesom julestjerner. Og hendes mimik var strålende.

Hun startede med at fortælle en historie, som var det første Victor huskede, da vi satte os ud bilen igen. Jeg har lyst til at dele den, så den kommer her. Hun fortalte, at der var et hus, hvor de havde svimmingpool. Hver dag de kom hjem fra arbejde kunne de se, at der var nogle, som havde været i den. De brokkede sig til naboerne over, hvorfor de brugte deres pool.

Naboen sagde igen og igen, at det var ikke dem. Så det endte med at de satte et overvågningskamera op. Så da de kom hjem fra arbejde kunne de se, at poolen havde været brugt. De tjekkede filmen og til deres store overraskelse, så var det deres egen hund. Der grinede Victor højlydt.

Hunden sprang ud af vinduet i det øjeblik de kørte hjemmefra og hoppede på ruchebanen ned i vandet. Det var en sjov historie, og resten af tiden i stolen var også sjov. Det som gjorde den sjov var hende. Hendes evne til at skabe eventyrstemning. Og på intet tidspunkt kom der irritation fra Victor, heller ikke bagefter. I stedet kom der flere gange højlydt latter.

Hun matchede noget, som jeg selv har erkendt på et nyt niveau. Det er hvor meget vi virkelig er en forskel. Så ønsker vi et liv som er opløftende og sjovt, den berusende følelse af forelskelse, så kan vi skabe det. Det handler ikke om forelskelse i partner men i selve livet. Også når vi står i noget, som ikke matcher det (som fx tandlæge..).

Jeg har helt klart besluttet, at hæve min bariarre for at lade min indre sprudlende forelskelse i mit liv komme igennem uanset hvor jeg er, hvem jeg er sammen med og hvad jeg laver. Det gør en forskel. De situationer og udfordringer jeg møder ser noget anderledes ud.

Det betyder ikke, at jeg ikke så også oplever følelser i den anden skala. Det gør jeg. Dem tager jeg kærligt hånd om, sådan de hverken styrer, fylder eller bliver undertrygt. De er også ok udfra, at de netop giver kontrast. Uden kontrast kan det være svært at nyde øjeblikke, som virkelig er magiske.

Til det vil jeg dog tilføje, at være i kontrasten er ikke spor sjovt. For at komme hertil har jeg bedt om hjælp, mange gange. Hjælpen kan komme i mange former, dog er det os selv som skal åbne op og bede om den. Ligesom hesten ikke løfter benet, når vi trækker den i halen.
Det er sårbart at gå direkte efter at få hesten til at løfte benet. Der møder vi os selv i mange varianter og med mange følelser, så det kræver også tillid at komme dertil, hvor det at bede om hjælp er næste skridt. Uanset hvor du er lige nu, så ønsker jeg for dig, at du enten er eller bliver forelsket i dit liv.

“I’m not telling you it’s going to be easy – I’m telling you it’s going to be worth it.”
― Art Williams

Jeg er i København i næste uge og har blandt andet planlagt overnatning hos med-mentøse. Det glæder jeg mig vildt til. Derefter er det jul. Så måske vi først høres ved i det nye år. Selv har jeg planlagt at holde min egen private indre nytårsaften den 21/12-12. Dana Kilde (ved Rørbæk sø) har åbnet deres faciliteter, og det vil jeg benytte mig af. Jeg tror som sådan ikke på, at datoer har en særlig betydning, men det jeg ligger i den dag har en særlig betydning.
Jeg har hørt den her en del gange nu. Specielt den del som omhandler mod fik mig til at græde. Skøn sang.