6153149-28debfrihedjpg

 

Jo dybere du er villig til at gå, jo stærkere en kerne vil du udvikle. Kræver det mod? Ja, meget! Ikke mod som i vilje og stærke muskler, men mod til at forene negative og positive følelser, til nærvær og styrke. Har vi en tendens til at bedømme vores følelser og finde nogle bedre end andre? Ja! Og derfor udvikler vi en tendens til, at nogle følelser vil vi gerne mærke, andre ikke.

Det forhindrer os dog i at lykkes. Lad os sige, at en længsel kunne være at have evnen til at håndtere en svær situation. Vi kan godt se og mærke, at den måde vi håndterer situationen på ikke er, hvad vi ønsker. Måden, vi reagerer på, kan være, at vi trækker os eller presser den anden part. Eller måske siger vi ting, som vi rent faktisk ikke mener, og som på ingen måde klinger rart i vores indre.

Så det vi gør, giver os ikke det resultat, vi i bund og grund længes efter. Det gør det ikke, fordi længslen er nærvær og højt selvværd, og det opnår man ikke ved at trække sig eller gennem uvenlig tale. I stedet er der brug for, at vi bliver villige til at mærke, hvad det egentlig er, der foregår indeni. Der er brug for, at vi er villige til at gå med de svære følelser om os selv.

For det er faktisk de følelser, vi forsøger at flygte fra. Vi tror ikke, de følelser kan være en del af et højt selvværd. Så vi dømmer os selv forkerte, og hele situationen forkert. Og det er der ingen, der har lyst til at opleve. Så derfor er det naturligt, at vi reagerer, som vi gør. Men ikke hensigtsmæssigt.

I stedet er det hensigtsmæssigt, at vi mærker vores følelser og er med dem. Som en voksen, der er hos et barn. At vi bliver hos os selv og stopper med at presse. Når vi tør det, når vi har modet til at mærke, så vil vi udvikle os.

Det er lige præcis, hvad vi ønsker os. Vi ønsker, at vi kan reagere hensigtsmæssigt, nærværende og i kontakt med os selv. For netop dér bruger vi nye sider af os selv. Dér er vi innovative, kreative og forandringsparate. Det føles sjovt, som i spændende og opløftende. Der går vi vores egen vej – i stærk kontakt med både os selv og andre.