Sommeren er i den grad over os. Ferie. Fantastisk. Familietid. Forventninger. Der er ikke længe til, at den tid kommer over mig og min familie. Som så mange andre glæder vi os. Jeg elsker tid. Jeg elsker at være til stede med hele mig.

Hvilket faktisk er muligt uanset om det er sommer eller vinter. Hjemme eller ude. Sammen eller alene. Livet bliver fyldt ud af tilstedeværelse. For mig er ægte styrke er at være tilstede og at netop dét gør, at vi sanser livet – resultater som giver os gåsehud, hjertebanken, liv og vitterlig har betydning!

Jeg har dette digt stående på en hylde i køkkenet – til at minde mig om at turde leve livet. Jeg tror på, at vi kan leve livet om.  Dog tror jeg ikke på, at vi kan leve netop détte øjeblik om. Og så alligevel måske kan vi. Uanset så er det af højeste værdi for mig at være tilstede – så jeg nyder at minde mig selv om dybden.

 

Hvis jeg kunne leve mit liv om…

Jeg ville turde lave flere fejltagelser.

Jeg ville slappe af, tage tingene som de er.

Jeg ville opføre mig mere fjollet, og grine mere.

Jeg ville tage flere chancer.

Jeg ville rejse mere.

Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder.

Jeg ville spise mere is og færre bønner.

Jeg ville måske have flere faktiske problemer, men færre indbildte

Ser du, jeg er et af de mennesker, der lever med fornuft og omtanke time efter time, dag efter dag.

Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg have flere af dem. Rent faktisk ville jeg prøve at have intet andet. Kun øjeblikke. Det ene efter det andet, i stedet for at leve så mange år med tanke om morgendagen.

Jeg har været en af de personer der ikke tager nogen steder uden termometer, en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm.

Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg rejse med mindre bagage.

Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret og fortsætte længere hen på efteråret.

Jeg ville danse mere.

Tage flere karusselture.

Plukke flere tusindfryd.

Hvis jeg kunne leve mit liv om.

Men ser du, det kan jeg ikke…

Digt af Nadine Starr, 86 år