I dag har jeg lyst til at skrive om vejen til nærvær og autenticitet. Det er et emne, der optager mig en del for tiden, specielt efter at jeg har erkendt, at netop disse to ting er som energidrik for mig. Jeg bliver ladet op af nærvær og autenticitet.

Jeg kan godt undre mig lidt over, at jeg ikke har erkendt det tidligere, da det er ret oplagt. Men sådan er det med alle erkendelser: når vi er klar, kan vi se dem; så bliver de synlige. Hvad betyder nærvær og autenticitet? For mig betyder det ‘kontakt uden filter’. At jeg formidler dét, der sker inden i mig, både tanker og følelser.

Det kræver, at jeg stoler på mig selv. Derudover betyder det, at jeg står ved mig selv. At jeg er mig, og du er dig – vi behøver på ingen måder at være ens eller enige. Jeg er nok et af de mennesker, der har haft flest filtre (uden sammenligning i øvrigt, smiler). Jeg har virkelig haft mange facader på og prøvet at leve op til “noget”.

Jeg kan stadig indimellem mærke snerten af det. Hvis jeg lader det fylde, forsvinder jeg ud af nærværet og autenticiteten. Jeg mærkede det for nyligt, idet jeg blev spurgt til råds om noget, og pludselig følte jeg mig lukket med ind i “kredsen”. Jeg blev så overrumplet og glad på samme tid.

Jeg vil så gerne være med dér, inde i kredsen, at jeg frivilligt var parat til at hugge en hæl og klippe en tå (uden at det var nødvendigt). Pyha, det har gjort ondt i min mave og kan stadig gøre det, når jeg tænker på det. Og tænk: sådan var jeg overvejede engang! Uha, jeg havde det ikke sjovt dengang. Nu har jeg opdaget, hvad jeg havde gang i.

Jeg ville nemlig forsøge at leve op til “noget”, fordi jeg så gerne ville anerkendes og manglede tillid til, at jeg, selv om jeg ikke kendte svaret, ville blive spurgt igen. Hvad er nærvær og autenticitet for dig? Længes du efter nærvær og at tale ud fra dig selv? Og hvis ja, hvor er det så, at du længes mest efter det? I dine nære relationer? I arbejdsrelationer?

Vi kan godt, tænker jeg. Alle sammen! Vi kan godt lære at stole på os selv og stå ved, hvem vi er, og hvad vi synes, mener og tænker … også når vi ikke kender svaret. For så er det jo netop svaret!

God fornøjelse.

PS: Det er hestene smaddergode til: at hjælpe os til at være autentiske og nærværende. Det er dér, de viser os tillid og stoler på os.