facetogjegbeskåret2

 

 

Vores beslutninger har konsekvenser. Man kan også kalde det resultater eller udfald. Men rent faktisk er det energien bag vores beslutning, der giver konsekvensen. Siger vi nej, når vi mener ja? Og ja, når vi mener nej? Bruger vi vores intuition til at træffe beslutningen? Eller lammer vi os selv, så vi ikke er i stand til at mærke, hvad der er det bedste, mest rigtige for os at gøre/være/have?

Grundlaget for at kunne bruge os selv er, at der er balance. Så kan vi mærke hvordan vi reagerer og lade os guide af det. Vores krop er genialt sammensat. Vi har de allerbedste kort på hånden hele tiden. Når blot, altså, vi har ro nok til at kunne lytte og handle derefter.

I en session fra virkelighedens verden blev samtaleemnet ”økonomi”. Der var aldrig penge nok på kontoen sidst på måneden. Én måned var der godt nok plus, fordi vedkommende konstant havde fokus på at styre, hvad der var på kontoen, og tog bevidste valg herefter.

Men systemet holdt kun en måned. Det er præcis ligesom med slankekure eller en hvilken som helst anden beslutning, vi træffer med hovedet. Vi får ikke fat i, hvad det egentlig handler om, og dermed kan vi kun bevare systemet, så længe vores vilje holder. Så snart viljen svigter, falder det hele fra hinanden igen.

Lad os tage hesten, der er i ro. Det er hestens udgangspunkt. Når der sker noget, reagerer den i præcis dét øjeblik. Det kan være, at den kigger op og straks løber væk fra det, den opfatter som farligt. På afstand stopper den op og vurderer situationen på ny. Når der igen er ro, går den tilbage det dét, den oprindelig var ved. At være præcis dér, hvor den er, i ro.

Som mennesker har vi gang i så meget indre støj, at vi ikke har et roligt udgangspunkt. Der er ikke balance i kroppen, men mindre eller større lammelser af følelser, og vi kan ikke mærke os selv. Vi er i vores hoved og prøver at regne ting ud – enten i fortiden eller i fremtiden. Vi er ikke blot til stede lige nu og her. Det svarer til, at hesten løber rundt og rundt, konstant.

Det er ikke så mærkeligt, at mange mennesker har svært ved at finde energi. Ressourcer bliver brugt, man bliver slidt op og får ingen opladning – ingen ro. Bemærk, at hesten kan spise og være i ro på samme tid. Det handler altså ikke om, at der ikke må være handling, men om, hvordan man har det, imens man handler.

Så balance og ro i kroppen er vores fundament. Når vi ikke har det, er det altså et signal om, at der er noget, der skal justeres eller stoppes. Det er dét system, der hjælper os til at holde styr på vores ressourcer, uanset set om det er økonomi eller andet, vi taler om. Og det er dét system, der guider os til opfyldelsen af vores ønsker – i dette tilfælde økonomisk overskud.

Beslutninger træffes i kroppen, og handling sker ud fra kroppen, ikke fra hovedet. Hovedet kan ikke holde kroppen kørende i ret lang tid. Men kroppen, derimod, er genial.  Du skal ikke fikses, fordi du oplever uro. I stedet skal du lære at stole på, at dét, du mærker, er rigtigt. Så når noget føles forkert – for dig – vil det give uønskede konsekvenser, uønskede resultater, uønskede udfald.

Vi er mange som har konkluderet ret tidligt i ’vores karriere som menneske’, at det må være mig, der er forkert. Men det er du ikke. Du kan føle dig forkert. Det er en konklusion på en følelse, der ikke bliver rummet. Oprindeligt var du det på ingen måder. Du havde ret.

Så tillid til at det du mærker, er det du kan træffe din beslutning ud fra og din handling herefter, er det som opfylder dine ønsker. Skridt for skridt. Helt som encelledyr blev skabt som det første fysisk levede væsen, ikke mennesket. Ting udvikler sig skridt for skridt, når vi udvikler og bruger os selv.

mini logo

Disse tekster er skrevet i ønsket om at give et rum til at dvæle, se sig omkring, udforske og lade sig blive inspireret.